En kort hud- och hårvårdsguide – handla produkterna till lägre priser med rabattkoder och fri frakt!

Vinterväder är inte roligt för huden. Kallt väder och låga luftfuktigheten nivåer resulterar i torr luft, som sedan stjäl fukt bort från huden varje sekund och varje dag. Utan omedelbar vård kan torr hud leda till sprickbildning och mindre blödningar genom småsår, och hård vintervind gör problemet värre. Inomhus värmer vi luften och då försvinner fukten, och huden far även illa av heta duschar eller bad och starka rengöringsmedel. Att tillsätta ytterligare fukt hjälper, men du måste göra mer för att faktiskt motverka dessa effekter och hålla huden så ung och slät som möjligt. För att minska flagande hud, rodnad, klåda och hålla huden mer hälsosam och minska besvären denna säsong så försök med dessa tips.

Några saker som kan hjälpa dig att vårda din hud

 1. Tvätta dig i ljummet vatten

Varma duschar och bad känns alltid bra på vintern, men när du kan, särskilt när du bara tvättar ditt ansikte eller händer, bör du välja ljummet vatten för att undvika att så få naturliga oljor som möjligt avlägsnas från huden.

 1. Återfukta omedelbart

Din hud behöver inte enbart mer fukt, men den behöver även återfuktas efter din rengöring. Att applicera fukt på redan fuktig hud hjälper så att vätskan inte lika lätt torkas ut som redan nu finns i huden. Se därför till att ha en flaska med återfuktande kräm och liknande inom räckhåll vid badkaret, duschen, och vid varje handfat och använd det generellt varje gång du tvättar dig. Visste du att man kan köpa hårvårdsprodukter hos e-handlesjätten cdon? Se efter om du kan få en kombination av rabattkoder hos oss.

 1. Välj fuktgivare noggrant och med eftertänksamhet

Vissa produkter som är fuktighetsgivare har petroleum baserade ingredienser som faktiskt kan torka huden ytterligare under vintermånaderna. Var därför noga med att välja en som har naturliga, näringsrika ingredienser. Köp en oljebaserad snarare än en vattenbaserad lösning, eftersom det är mer troligt att din hud då bibehåller fukt på vintern.

 1. Skydda din hud

Vänj dig vid att bära handskar och halsdukar för att skydda huden mot kalla vindar, regn och snö. Glöm inte heller solskyddsmedel. Då vintersolen kan vara lika skadlig som sommarsolen, så använd ett säkert alternativ som zinkoxid eller titandioxid till alla utsatta områden.

 1. Påverkan av varmluft

Värmesystemen såsom värmefläktar torkar ut i luften, så överväg att installera en luftfuktare i ditt hem, speciellt i ditt sovrum, för att återfå fukt i luften och förhindra att din hud torkar ut.

 1. Tänk på att dricka rikligt med vätska

Vi tenderar att dricka mindre vatten på vintern eftersom vi hellre häller i oss varma drycker som kakao och te, men glöm inte att din hud behöver fyllas på med vätska och återfå den naturliga vätskebalansen från insidan och ut. Så lite varmt vatten med citron kan vara mycket uppfriskande och ersätta vätskebristen samtidigt.

 1. Hjälp huden att återfå vätskan under natten

Torrare områden som händer, fötter, armbågar och knän har tunn hud och tenderar att torka ut snabbare än andra områden på kroppen. Överväg att satsa på och använde en djup fuktgivande salva på natten, Använd sedan bomullshandskar och strumpor för att krämen ska gå in ordentligt tills morgonen.

 1. Glöm inte att skrubba huden

Vi glömmer ofta att hjälpa huden att göra sig av med döda hudceller på vintern, särskilt på våra händer. Men fukt kan inte komma in om de döda cellerna är för rikliga. Hitta en så kallad peeling dusch tvål samt en duschsvamp och använd på ditt ansikte, dina händer och övriga delar av kroppen. Smörj sedan in dig med återfuktande salvor och liknande genast efteråt.

 1. Undvik ämnen som innehåller allergiskt irriterande ämnen och toxiner

Särskilt om du har eksem, dermatit eller psoriasis, måste du undvika allergener och irriterande ämnen som kan utlösa att huden flammar upp och blir till exem. Vinterhuden är mer ömtålig, så undvik irriterande tyger (som ull) och kemiskt starka duschartiklar, tvättmedel och diskmedel. Använd alltså istället milda schampon, tvålar och fuktighetsgivare avsedda för känslig hud.

 1. Återskapa vätskebalansen i din kropp

Att äta mat med hög vattenhalt kan hjälpa kroppen att återfukta huden från insidan. Prova vattenmelon, äpplen, apelsiner, kiwi och vattniga grönsaker som selleri, tomater, gurkor och morötter. Se till att du får tillräckligt med C vitamin och zink för att stödja en hälsosam produktion av kollagen och elastin. Överväga också att ta Be Wells omega-3-tillägg, eller konsumera mer fet fisk och linfrö för att ge din hud byggstenarna den behöver.

 1. Byt ut duschtvål och schampo

duschartiklar kan vara extremt uttorkande för huden. Om du brukar använda alternativ som innehåller glykolsyra eller salicylsyra, växla då om med en mer fuktåtergivande variant som innehåller fuktgivande ingredienser. Prova sådant som Suki Naturals Fukt-Rich Cleansing Lotion, eller för riktigt torr hud, prova ett rengöringsbalsam som Ren No. 1 rengöringsbalm. Efter rengöring, lämna inte din hud naken i mer än 30 sekunder, eftersom det kan torka ut den, vilket leder till ökad torrhet. Applicera en fuktgivande toner och fuktkräm för att behålla fukten i huden.

 1. Använd ansiktsmasker

Hemmagjorda hydrerande masker kan ge erforderlig fukt under vintermånaderna. Använd naturliga fuktgivande ingredienser som honung, avokado, yoghurt, olivolja, mandelolja, bananer och aloe. Vill du dock inte spendera så mycket tid till detta eller vara säker på att få en riktigt bra effekt så är alltid det bästa att köpa masker som redan är iordninggjorda.

Kupongerna önskar dig lycka till när du handlar med rabatterbjudanden på nätet.

/Teamet på Kupongerna

************************************************************

Kupongerna ser sig själva som samlingsplatsen för alla personer som vill dra nytta av en eller flera rabattkoder och som älskar att ta del utav olika rabatterbjudanden när de handlar på nätet. För att du alltid skall ha tillgång till uppdaterade rabattkoder uppdateras bloggen dagligen på https://kupongerna.se/.

Följ oss på LinkedIn för cdon rabattkod student eller på Kupongernas Facebook – cdon rabattkod fri frakt eller titta in på vår YouTube för rabattkod cdon student för att inte missa våra senaste uppdateringar från våra 3 000 onlinebutiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.