T.ex. HM, Lagerhaus, Klockia, Apotea

Vad är en rabattkod?I

Rabattkoder, kampanjkoder, kuponger eller kupongkoder – det finns många benämningar på den lille kod som hjälper dig att spara pengar på dina köp online. Denna kod är någonting som du anger i kassan när du handlar online och hjälper dig att spara pengar på dina köp. Rabattkoder ges ut av butikerna själva och kommuniceras ut via de olika kontaktvägar som butikerna valt att använda sig utav. Detta kan vara allt från e-post, sms, till pappersutskick. Rabattkoden anges oftast i kassan på butiken i ett fält som är märkt med ”Har du en rabattkod?” ”Har du en kampanjkod” eller ”Har du en erbjudandekod?” denna fält kan även vara märkt med ”Presentkort” och liknande.

För att vara på den säkra sidan så är alltid det bästa att kontakta butiken direkt för vidare instruktioner kring hur du använder rabattkoden.

Vad är skillnaden mellan en rabattkod och ett erbjudande?

En rabattkod är en kodsnutt som anges i kassan. Denna kodsnutt skickas ut av butiken och ger dig rabatt på din köp. Det finns flera typer av rabatter du kan erbjudas, några exempel på rabatter är:

 1. 15% rabatt på din beställning (eller mer!)
 2. 15% rabatt på din beställning vid köp över en viss ordersumma (I detta fall måste du handla för en viss summa för att rabattkoden ska kunna appliceras på ditt köp)
 3. Fri frakt på din beställning (Ger dig fri frakt på beställningen)
 4. Vara på köpet (En specifik produkt skickas med kostnadsfritt när du genomför ditt köp)
 5. 50 kr (eller mer!) rabatt på din beställning
 6. 50 kr (eller mer!) rabatt på din beställning vid köp över en viss ordersumma
 7. 100 kr rabatt på en viss produkt
 8. 10% rabatt på en viss produkt

Ett exempel på hur en rabattkod kan vara utformad är ”10procent” eller ”xYm22a”. Det är butiken själva som bestämmer hur rabattkoden ska se ut och det är ofta väldigt svårt att gissa just rabattkoden då koden enbart gäller för specifika butiker. För att få fram en rabattkod genom Kupongerna så klickar du på ”Visa Rabattkod”. En ruta kommer nu upp som visar koden.

Ett erbjudande är ofta stående och erbjuds till alla besökare. En del erbjudanden kan dock erbjudas via specifika länkar, vilket innebär att du i vissa fall måste klicka på ”Visa erbjudande” för att komma fram till erbjudandet. Ett erbjudande kan vara t.ex:

 1. Rabatt på en specifik vara eller kategori
 2. Produkter på köpet
 3. Fri frakt på din beställning

Hur använder jag Kupongerna.se och rabattkoder eller erbjudanden?

Kupongerna fungerar som en katalog med rabattkoder och erbjudanden. Vi strävar efter att erbjuda aktiva och aktuella rabattkoder till de främsta butikerna i Sverige och norden.

För att använda dig utav en rabattkod så söker du först upp den butik du vill ha rabatt på.

Därefter klickar du på ’Visa Rabattkod’. En ruta kommer nu dyka upp med rabattkoden.

Denna rabattkod kopierar du genom:

 • (För PC) – Dubbelklicka på koden, klicka på CTRL + C (Håll inne CTRL knappen och klicka sedan på C). Rabattkoden kommer nu ligga i ditt ”Urklipp”. Du kan även högerklicka när koden är markerad och välja ”kopiera”.
 • (För MAC) – Dubbelklicka på koden, klicka på CMD + C (Håll inne CMD även kallad för ”Kringla” och klicka sedan på C). Rabattkoden kommer nu ligga i ditt ”Urklipp”. Du kan även högerklicka när koden är markerad och välja ”kopiera”.
 • (För Android, iPhone användare) – Håll inne på rabattkoden, denne kommer nu markeras och en dialogruta kommer att dyka upp. I denna dialogruta kommer du se alternativet ”Kopiera”. Klicka på denna och koden kommer nu ligga i ditt ”Urklipp”.

Nu besöker du den butik som du ska handla på. När du lagt till de varor du tänkt köpa i varukorgen så stegar du vidare till kassan. Här letar du efter fält som innehåller ”Rabattkod”, ”Kampanjkod”, Erbjudandekod” etc. Om dessa fält inte finns så kan du testa fältet med ”Presentkort”.

Här klistrar du in din rabattkod från ditt ”Urklipp”. Denna rabattkod klistrar du in genom:

 • (För PC) – Håll inne CTRL + V
 • (För MAC) – Håll inne CMD (även kallad kringla) + V
 • (För Android, iPhone användare) – Klicka på rutan för rabattkoder. Nu håller du ner ditt finger tills en dialogruta med ”klistra in” dyker upp. Klicka på denne och rabattkoden klistras in.

När detta är gjort så klickar du på knappen jämte som ofta benämns med ”Lägg till”, ”OK”, ”Aktivera” etc. Nu kommer rabatten appliceras på din totalsumma. Du ser hur mycket pengar du sparat på kassasidan.

Nu genomför du ditt köp som vanligt.

Detta låter ju väldigt bra.. Men vilka butiker är det som lämnar ut rabattkoder?

Rabattkoder kan ses som lyx, men faktum är att de flesta butiker lämnar ut rabattkoder. Det är här som Kupongerna kommer in i bilden. Vi samlar in rabattkoder från i dagsläget över 1700 butiker, vilket gör oss till en av de största aktörerna i Sverige. Dessa publiceras butiksvis för att du som besökare ska ha en god översikt över vilka rabatter som finns för tillfället. Dagligen har Kupongerna tusentals besökare som letar efter rabattkoder och erbjudanden. Några av de populäraste butikerna som våra besökare söker efter är:

HMinkClubEllosLenswayKlippkungen
BokusApoteaKlockiaMymuseHallon
WhiteAwayHotels.comLiggboxenCocoPandaPadel-specialisten
Tillskotts-bolagetLekmerStayhardGrand ParfymeriLagerhaus
och många fler! Du använder med enkelhet sökfunktionen ovan för att söka efter den butik som du vill ha rabatt på.

Kan jag få uppdateringar när nya rabattkoder eller erbjudanden släpps på Kupongerna?

Det publiceras i snitt 30-40 rabattkoder och erbjudanden på Kupongerna.se tack vare dess breda nätverk. Vissa dagar publicerar vi flera hundra rabattkoder och erbjudanden. Det kan med andra ord vara svårt att hålla koll på vilka rabatter som finns för tillfället. Vi rekommenderar dig därför att hålla koll på våra sociala medier prenumerera på vårt populära nyhetsbrev. Kupongerna på Facebook, Kupongerna på Twitter.

För att anmäla dig till vårt populära nyhetsbrev så fyller du i formuläret nedan: