40-årspresent

40 års present

Det sägs att 40 är det nya 30. Det vill säga att vi växer upp allt långsammare och kan hänga kvar i något slags utdragen ungdomstid halva livet utan att behöva hänge oss åt vuxenlivets alla måsten och krav. Tv-spelande fyrtioåringar med likadana kläder som de haft sedan tjugoårsåldern och som möter polarna för lite barhäng och snack om senaste pixar-filmen på fredagarna, typ. Det må vara hur det vill med den eviga ungdomen, men klart är att det idag finns anledning att bredda synen på vad en nybliven 40-åring kan tänkas uppskatta i present.

I uppkopplingens och den ständiga uppdateringens tidevarv lever ändå radion kvar som en trogen följeslagare. En trygg liten vän som kan avlyssnas i bilen, på pendeltåget eller i hemmet när man pysslar med annat och ändå vill ha koll på vad som händer eller lyssna på lite skön musik.

Tv-spelande var det ja. För dagens fyrtioåringar ringer nostalgiklockan när man börjar prata om de första Segaspelen, Game & Watch-liren och första Nintendokonsolen. Faktum är att de troligen fortfarande spelar tv-spel eller lanar via datorn. På www.gamereplay.se kan du hitta både klassiska gamla spel och konsoler från tv-spelens barndom och begagnade spel till de senaste varianterna, som PS3 och Xbox 360. När det är dags att väcka 40-åringen med sång och frukost på sängen kan det inte gå fel om han eller hon också får en Nintendo 8-bitars basenhet, kanske med det magiska Legend of Zelda till? Eventuella barn i familjen kommer kanske tycka att det är ungefär lika fräckt som att leka med kottar och pinnar, så passa på att uppdatera dem med något nytt spel till deras egna konsoler.

Vill man ge en personlig present med ett speciellt budskap eller motiv besöker man förslagsvis www.spreadshirt.net. När man kommit fram till vilken tröjmodell som passar födelsedagsfiraren (en piffig top? en skön munkjacka? en långärmad t-shirt?) är det bara att fila på en text som ska pryda tröjan och kanske en lämplig symbol eller en eget foto att ladda upp som ska tryckas på plagget? I tre enkla steg väljer man tröja, text och motiv, sedan är det bara att ange storlek och skicka beställningen i tid för att kunna uppvakta 40-åringen med en alldeles unik present!

Denna sida innehåller tips på passande 40 års presenter som vi personligen gillar och som vi hoppas passa er.

Alla har hört talas om 40 års krisen. Därför brukar man fira 40 lite på samma nivå som när någon fyller 18 eller 60. I vissa familjer finns det traditioner att man ’busar’ med personen som fyller 40 genom att antingen ge den en skojig present eller ta med den på någon rolig upplevelse. Om man inte vill göra en stor grej av siffran 40 så brukar många i 40 års åldern gilla mer fina presenter. En klocka, fina bestick, tallrikar, glas, vin – lite lyx. Vid 40 är det många som har barn och jobb så då förtjänas det lite lyx.

Nedan listas tips på saker att köpa till någon som fyller 40 år. Det finns även andra saker att finna i dessa webbshopar.

Presentkort upplevelser

Med presenkortet har mottagaren möjlighet att välja från samtliga våra upplevelser. Om mottagaren vill utföra en upplevelse som kostar mer än presentkortets värde går det bra att lägga till mellanskillnaden. Presentkortet är giltigt i ett år och levereras i vår snygga Live it-box.

Köp presentkortet hos Upplevelse.com!

Golfskärmen

Du sätter en liten fallskärm på bollen. En golfskärm helt enkelt. Placera bollen framför dig och lägg skärmen åt det håll du ska slå. Sen är det bara att panga på för kung och fosterland för att sedan se bollen singla ner lugnt och stilla efter ca 20 meter. Perfekt för trädgårdar, stränder, parker etc.

Köp presenter hos Roligaprylar.se med rabattkod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.