Pooltäckning – för din familjs säkerhet

pool

I samarbete med poolgiganten.se


Funderar du också på en pool i trädgården? Flera människor har upptäckt att detta är trevligt på sommaren och det dyker upp flera pooler i trädgårdar runt om i landet. Vad ska man tänka på när man skaffar pool? Det är viktigt att man planerar för alla inköp så att poolen blir säker och ren för hela familjen – och varför inte förenkla med att app-styra poolskyddet!

Poolskyddets fördelar

Oavsett om du redan har en pool eller planerar att bygga en gör ett bra poolskydd skillnad. Ett poolskydd täcker över poolen när du inte använder den och gör din trädgård säker för barn och djur – ingen kommer att ramla i vattnet när du vänder ryggen till. Andra fördelar är att löv och skräp inte blåser ner i poolen. Detta sänker kostnaden för underhåll då du inte behöver rengöra poolen lika ofta. Poolskyddet kan också hålla poolen varm.

Familjesäkra poolskydd och appstyrning

Det finns olika sorters poolskydd, det allra säkraste är förstås ett poolskydd som håller att stå på, eller ett pooltak, men det finns flera möjligheter. Det är alltid bra att prata med en fackman för att diskutera vilka behov du har och hur ofta du och din familj använder poolen – så att du kan få det mest kostnadseffektiva poolskyddet för dig. Poolgiganten är en trygg och välrenommerad partner som kan stödja dig i att finna de bästa lösningarna, oavsett prisklass.

Manuella poolöverdrag

Det finns enkla, manuella poolöverdrag som du själv drar över poolen. Dessa är smidiga och de flesta tycker inte att det är besvärligt att utföra detta manuellt. Man kan beställa ett poolskydd som är tillverkat exakt efter poolens storlek.

Appstyrda poolöverdrag

För den som tycker om teknik och inte vill dra över och täcka av poolen manuellt finns det automatisk pooltäckning – som är mycket intressantare än det låter. Vi kan också kalla det för app-styrning där du kan sitta bekvämt i din solstol och kontrollera poolskyddet med en app i din mobil. Ganska kul också. Det finns dock risk att alla i familjen plötsligt vill vara poolskötare.

Poolgiganten säljer flera modeller, det mest populära är lamelltäcket som är både säkert och enkelt. Detta poolskydd kan du styra med appen och skyddet finns både i standardmodell och en exklusivare modell. Den exklusiva modellen vilar magiskt precis under vattenytan och är näst intill osynlig – om du vill ha en estetiskt riktig pool fast den är skyddad. Du kan välja olika färger och till och med de som plockar upp solvärmen. När du bestämmer dig för att ta ett dopp finns det en behaglig vattentemperatur under skyddet. Naturligtvis matchar Lamelltäckning Exklusiv den tuffaste säkerhetsstandarden inom EU.

Enkel att montera

Är det svårt? Nej, inte alls. Lamelltäckning Exklusiv är enkel att montera och fästen medföljer.
Man skruvar lätt fast balken vid kanten av poolen på ett liknande sätt som man monterar en motordriven markis. Det finns ett lock som hör till men det är vanligare att man skaffar ett eget som matchar de material man har i sin trädgård.

Simma under tak?

Ett pooltak är ett mycket säkert alternativ till poolskydd/ överdrag. Det finns pooltak som är lite högre så att du kan simma under dem om du önskar. Då kan regnet knattra mot taket och du simmar i det ljumma och mysiga vattnet inunder. Perfekt för den svenska sommaren. Tänk på att beräkna platsåtgången för detta innan du låter installera det – det är mer skrymmande än ett vanligt poolskydd.

Vinterplåtar till poolen

En fackman kan tala om för dig exakt vad du behöver göra för att hålla poolen i trim över vintern. Ju bättre du sköter din pool löpande, desto lägre underhållskostnader kommer du att få. Sverige kan ha iskalla vintrar vilket gör att man måste förbereda sin pool för detta. Det allra bästa är att lägga på vinterplåtar. Man kan lägga på dessa med lutning så att vatten och snö rinner av.

Genom att hålla poolen ren från året runt sparar du på desinfektionsmedel och klor. En håv behövs, men du kan också förenkla arbetet med en poolrobot som hjälper dig att hålla poolen ren. Oftast upptäcker man efter en tag att en städande robot i poolen är fantastiskt och sparar mycket tid.

Börja planera nu 

Sugen på pool till nästa sommar?
Börja planera nu, så vet du att det kommer att bli riktigt bra. Du hinner planera både praktiskt och vad det kommer att kosta dig. Priserna på poolskydd är överkomliga, den lyxiga modellen Lamelltäckning Exklusiv kan kosta mellan cirka 80 000 och 180 000 kronor beroende på storlek och planering. Därifrån klättrar priset nedåt för lite enklare trevliga appstyrda och manuella modeller. Glöm inte att söka efter rabatter och erbjudanden på poolartiklar hos oss för att få en extra bra deal när du handlar på nätet.

För extra trygghet ger Poolgiganten prisgaranti. Om du hittar samma produkt till ett billigare pris i en annan butik matchar vi detta och bjuder dig på en poolprodukt som en extra bonus. Prisgarantin avser dock ett komplett poolpaket, inte enstaka utbytesdelar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.