T.ex. HM, Lagerhaus, Klockia, Apotea

Publicerad 14 november, 2018

Så sparar du pengar med smartare semesterplanering

Den första snön hänger i luften och för många innebär det att den stora vintersemestern hägrar. Kanske sitter du just nu och försöker få ihop en bra resplan för den kommande trippen. Den tråkiga biten av semesterplanering stavas budget – men det finns många smarta knep att ta till för att få ut så mycket som möjligt av resan, utan att för den sakens skull behöva skjuta in mer pengar.

 

Redan innan resan kan du passa på att spara ihop lite extra kapital. Sälj prylar som bara står och dräller i skåp och förråd och kolla över dina försäkringar och jämför med andra försäkringsbolag. Skippa latten på vägen till jobbet och swisha istället de kronorna till semesterkontot. Laga storkok som räcker till hela veckans matlådor. Med små förändringar kan du samla ihop till en mycket större resebudget än du från början kanske hade tänkt.

 

Om ditt vinterresmål ligger långt borta behöver du kanske köpa flygbiljetter. Hur man egentligen ska tänka kring flygpriserna är en hel vetenskap. Algoritmerna bakom flygpriserna går att räkna ut, men precis som med spelen hos online casinon är det bättre att låta proffsen göra det åt en. Läs på ordentligt om när i tiden det är smartast att boka flygbiljetter och ha is i magen, så kan du spara tusenlappar. Använd också prisjämförelsesajter för att verkligen vara säker på att du betalar det absolut lägsta priset för dina flygbiljetter. Överväg också att resa nattetid – förutom att priserna ibland är billigare på obekväma tider sparar du också pengar på att slippa betala för övernattningen på utresedagen.

 

Väl på semestern är inköp av dryck något som verkligen kan äta upp plånboken snabbt. Särskilt för familjer kan pengarna som läggs på helt vanligt dricksvatten under en semester lätt komma upp i flera hundra kronor. Köp istället på dig ett antal storpack läsk och vatten som ni kan plocka med er när ni ska ut och utforska semestermålet. På flygplatser är vatten och läsk också ofta dyrt. Man får inte ta med sig vatten genom säkerhetskontrollerna, men tomma flaskor går bra. Då kan du fylla på dem inne vid gaten.

 

Vad gäller boendet på semestern finns det flera budgetvänliga alternativ. Du kommer absolut billigast undan genom att byta hus med någon du känner. Kostnaden blir i stort sett noll kronor och du gör samtidigt en annan familj glad. Ibland kan det vara svårt att se hur någon skulle kunna se ditt hem som en plats för semester, men är det inte omväxling som förnöjer i grund och botten? Vissa ser tjusningen i att bo vid ett fjäll, andra ser tjusningen i en lägenhet i stan. Hitta din perfekta match i bekantskapskretsen.

 

Det finns flera saker som kan spara dig stora pengar när du är igång med din semesterplanering för årets stora vinterresa. Innan avresa kan du spara pengar med enkla förändringar, vid bokning av boende kan du överväga att istället byta hem med någon du känner i en vecka och under själva semestern kan du spara stora slantar på att undvika tråkiga inköp i form av dryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *