Upptäck och njut av ljudböcker med ett av våra erbjudanden från CDON

Ljudböcker har så många fördelar framför vanliga böcker att det inte är konstigt att de ökat i popularitet, speciellt under de senaste åren då man enkelt kan få tag på i princip vilken bok som helst på nätet till sin mobil, Ipad och liknande. Så är du inte säker på om ljudböcker är något för dig eller om du redan lyssnar på böcker och vill hitta några fler positiva anledningar till att fortsätta så har vi här listat några av fördelarna och anledningarna till att njuta av ljudböcker.

  1. Ljudböcker är ett bra sätt att återupptäcka klassikerna och böckerna du älskade som barn.

Ljudböcker är ett utmärkt sätt att t.ex. återuppleva barndomen genom att lyssna på de favorit   böcker du hade som liten då dessa historier ofta är ganska korta och passar då utmärkt att somna till. Vuxna klassiker såsom Charles Dickens och Jane Eyre är också bra att lyssna på oavsett om du har läst historierna tidigare eller inte. Då att läsa dessa i tryck kanske inte är något för alla, men att lyssna på dem kan vara ett mycket trevligt alternativ. Du kan enkelt hitta en ljudbok till rabatterat pris om du använder en rabattkod ifrån den stora e-handelsjätten nämnd i rubriken.  Titta efter ”cdon rabattkod” eller liknande och se om du kan hitta ett erbjudande som passar dig.

  1. Ljudböcker betyder att du kan ”läsa” en bok samtidigt som du ägnar dig åt annat.

I det stressade samhälle som vi idag lever i så kan det vara svårt att hitta tid för att sätta sig ner och läsa en bok, visst kan du försöka läsa på en buss eller tågresa på väg till arbetet men det finns många saker som kan störa koncentrationen där, eller så kan du vänta och försöka läsa när du ligger på sandstranden under din solsemester men det finns ju så mycket annat att både se och göra. Ett annat sätt att försöka komma igenom den där boken som alla pratat om kan vara att försöka läsa ut den under matrasterna på jobbet eller i skolan men huvudet kan vara fullt med arbetet eller studierna och så finns det ju alltid kollegor och kamrater i närheten att prata med eller saker att titta på i mobilen. Att få tid att läsa en bok hemma har även det sina störande moment då maten ska lagas, städning ska avklaras och sociala medier ska genomgås. Det är här ljudböcker erbjuder den perfekta möjligheten att njuta av en bok då du inte behöver använda något annat än din hörsel. Du kan alltså färdas till en annan värld samtidigt som du åker på den där tråkiga sträckan till jobbet med bussen och samtidigt få en välbehövd avkoppling innan du kommer till arbetet. Då varken dina ögon eller händer är upptagna av en vanlig bok så kan du göra städningen, tvätten och liknande till något roligt då din fantasi upptas av något annat då du nu lyssnar på den berättelse du valt. Tycker du att en joggingrunda eller annan träning är för tråkigt så varför inte liva upp det lite med en spännande bok så slår du två flugor i en smäll både underhållning och nytta på samma gång.

Använd din rabattkod cdon 10 för att få ljudböcker till bättre pris!

  1. Ljudböcker kan avnjutas av dem som kämpar för att läsa eller hålla i vanliga böcker

Tillgängligheten till böcker som ljudböcker ger är otrolig. Alla förtjänar att kunna dyka in i en historia, oavsett syn, fysiska eller mental hinder.

  1. Ljudböcker är ett bra hjälpmedel för att utveckla språket eller för att lära sig ett nytt

Att läsa på ett nytt språk kan vara svårt oavsett om det beror på att du är sex år eller för att du studerar ett främmande språk. Som barn lär man sig sitt modersmål vanligtvis genom att lyssna och då kan ljudböcker hjälpa till att få ordförrådet att växa och förbättra uttalet. Det samma gäller även när vi lär oss ett nytt språk alltså att det vi hör oftast kommer först och det är väldigt viktigt för att cementera ord och uttal i minnet. Så varför inte hjälpa ditt lärande av ett nytt språk genom att lyssna på en bok du älskar men på det språk du lär dig.

  1. Ljudböcker kan hjälpa motvilliga läsare att komma in i böcker

Det här handlar inte om att övergå från ljudböcker till böcker, utan om att använda dem för att komplettera varandra. Ett barn (tonåring eller vuxen för den delen) som kämpar för att läsa på grund av att de inte ännu fått uppleva glädjen som berättelser och fiktion som finns i böcker kan ge. Samt kanske de inte känner att läsning är värt besväret och tar för mycket tid men då kan lyssnandet på ljudböcker vara vägen in i den litterära världen. Det kan vara ett sätt att ta reda på vilken typ av böcker du tycker om och för vissa människor kan det få dem att ge läsandet ett försök.

  1. Ljudböcker kan göra dig till en bättre lyssnare

Ja du kan bli en bättre lyssnare genom att lyssna på ljudböcker då du måste koncentrera dig på berättaren och lyssna för att uppfatta berättelsen. Att vara en bra lyssnare och aktivt följa en persons berättelse är svårt i det stressade klimat vi lever i med alla distraktioner och buller runt omkring oss så varför inte ta hjälp av en ljudbok för att förbättra och hjälpa ditt aktiva lyssnande på traven. Att vara en god lyssnare är något som uppskattas både på jobbet såväl som i hemmet och av vänner så varför inte ta möjligheten att bli bättre samtidigt som du njuter av en god bok.

  1. Du kan lyssna på ljudböcker i mörkret

Inga lampor? Inga problem. Du kan inte sova men din rumskamrat eller partner har släckt och somnat, så vad ska du då göra? Jo du sätter helt enkelt på dig hörlurarna och drömmer dig bort till berättelsens värld och tillslut kommer du befinna dig i sömnens drömlandskap och allt detta utan att ha stört din sängkamrat. Det kan inte bli mycket bättre än så.  

Kupongerna önskar dig lycka till när du handlar med rabatterbjudanden på nätet.

/Teamet på Kupongerna

************************************************************

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *