8 tips som hjälper dig att spara pengar när du shoppar online

spargris spartips

Det finns många saker du kan tänka på när du shoppa online för att få ut så mycket som möjligt av dina slantar. Här presenteras 8 bra tips du kan dra nytta av när du handlar på nätet.

Undvik att hamna i en skräddarsydd prisfälla

Dynamisk prissättning är en lömsk strategi onlineförsäljare använder för att visa olika priser till olika kunder beroende på var du bor, vilka hemsidor du besöker och dina utgiftsmönster (vad du handlar, var du handlar och hur mycket du brukar betala) samt den aktuella efterfrågan på produkten. Har du någonsin hittat otroligt billiga flygresor som sedan blev 30% dyrare när du kollade nästa dag? Detta beror på dynamisk prissättning. En butik på nätet som inte sysslar med dynamiskt prissättning är allt i allo butiken som ger fri frakt och rabattkoder – cdon. Eftersom denna teknik har blivit otroligt sofistikerad, är de flesta återförsäljare helt medvetna om din prissättning och kan därför automatiskt komma att visa dig ett högre pris jämfört med någon annan som brukar betala mindre för dessa produkter och tjänster på nätet.

För att undvika prisfällor och få ett lägre förutbestämt pris bör du;

1: Rensa din internethistorik och cookies i synnerhet

2: Logga ut från dina konton (email, g +, facebook etc)

3: Byt till inkognitoläge på din webbläsare eller ännu bättre utnyttja anonym surfning med Tor-webbläsaren

4: Välj lokaliserade hemsidor istället för att hänvisas till svenska sidor, då priserna för det du önskar handla kan vara billigare i andra länder och den valuta som används kan vara mer lönsam än att betala i svenska kronor.

Handla hos cdon på rätt dag

Även om det verkar frestande att spendera din lediga söndagseftermiddag med att surfa runt hos olika återförsäljare, så avvakta med att köpa direkt. Då de flesta butiker ofta kommer med rabatter och specialerbjudanden på onsdagar, torsdagar och fredagar.

Använd kupongkoder mer strategiskt

Om hemsidan låter dig kombinera olika kuponger och rabattkoder vid kassan, använd dem i rätt ordning. Säg att du har en kampanjkod för 20% rabatt och en kupong på 100 kr, använd kampanjkoden på 20% först. Det kommer att subtrahera 20% från hela priset, efteråt kan du använda din kupong på 100 kr för att reducera priset ytterligare innan köpet.

Be om återbetalning om priset på en vara blivit rabatterat efter ditt köp

Säg att du köpt en vara igår, men när du kollar priset nästa dag så var det en rea på denna produkt. Ganska frustrerande, eller hur? Vissa företag kommer emellertid att återbetala prisskillnaden om du kontaktar dem direkt inom ett visst antal dagar. Exempelvis kommer Amazon att ge dig en återbetalning om du meddelar dem inom sju kalenderdagar från leveransdatumet. Använd Camelcamelcamel.com för att övervaka prisändringar på Amazon.

Dra fördel av smarta belöningsprogram online

Vissa appar erbjuder dig att lösa in speciella bonusar för att du t.ex. svarar på en enkätundersökning. Du kan tjäna dessa poäng genom att göra betalda undersökningar online eller bara bläddra i produktkataloger med  t.e.x ShopKick som kan bytas ut till presentkort eller specialrabatter. Swagbucks TV tillåter dig att tjäna swagbucks för att bara titta på videoklipp och lösa in dem som rabatter från olika online återförsäljare.

Förhandla med kundservice kring köpet

Just upptäckt en saftig kupong på din email för att inse att den har gått ut för två dagar sedan? Frukta inte! Ring till deras kundtjänst och fråga om din kupong kan förlängas när du ska göra din beställning. Vanligtvis är försäljningsrepresentanter intresserade av att genomföra affären och kommer därför antingen att ge dig en ny kampanjkod eller förlänga den befintliga. Det kanske inte fungerar varje gång, särskilt med låga priser, men det är alltid värt ett försök. Alternativt kan du använda livechattar som nu finns tillgängliga på de flesta webbplatser. Var artig och ställ några frågor om den produkt du vill köpa och fråga om det finns några rabatter som de eventuellt kan ha. Det är inte ett välkänt faktum, men chattstöd operatörer kan utfärda speciella promo koder som inte är tillgängliga vanligtvis.

Så undviker du att bra erbjudanden hamnar i din skräppost

Oroas du över att få spam mail idag men ändå inte vill missa nyhetsbreven? Dessa nyhetsbrev från diverse företag och sidor kan komma att spara dig pengar då dom ofta innehåller specialerbjudanden och rabattkoder. Det finns en bra lösning på detta, ett praktiskt tillägg till din e-post som heter unroll.me. Detta tillägg gör så att det du valt att prenumerera på som dyker upp i din skräppost istället sammanfattas i ett mail som sedan skickas till dig på en dag och tid du själv väljer.                                                                         

Automatiserade plugins kan hjälpa dig att jämföra erbjudanden och priser

För att undvika att betala för mycket och få tillgång till dom bästa erbjudandena online, installera PriceBlink-webbläsartillägget (tillgänglig för Chrome, Mozilla, Safari). Det kommer att spara dig massor av tid genom att automatiskt dra priserna för samma produkt från många olika försäljare, organisera dem i ett smart diagram och även meddela dig om det finns några kuponger tillgängliga. Alternativt kan du prova Pricegrabber-appen som gör detsamma, plus kan skanna streckkoder och ge dig information om rabatterade priser som inkluderar skatter, fraktkostnader och andra tilläggskostnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *