Res billigare till Kanarieöarna med en rabattkod i vinter

Vi har flera erbjudanden som kan hjälpa dig att spara pengar på dina resor nu till vintern så här kommer ett hett tips från oss angående ett erbjudande med Ving och för att inspirera dig har vi här samlat lite information om detta härliga resmål.  Utöver att spara pengar med rabattkoder på resmål kan du även få bra rabatt om du gör dina köp med en cdon rabattkod för elektronik och prylar till hemmet, eller hos HM och Nelly för rabatterade klädköp för att nämna några andra butiker hos kupongerna.

Njut av solen och spar pengar genom att få mycket för pengarna på Kanarieöarna

Teneriffa Auditorium är en otrolig byggnad, designad av den berömda spanska arkitekten Santiago Calatrava. Det rekommenderas starkt för turister att besöka denna otroliga struktur och njuta av någon av de konserter och evenemang som brukar hållas där. Den fantastiska Loro Parque (Papegojornas park) kommer säkert att fascinera dig oavsett din ålder. Ett besök i parken kan ta dig nästan en hel dag. Parken som ursprungligen blev till för att hysa papegojor har nu vuxit till Teneriffas näst största attraktion efter Mount Teide. Förutom papegojor erbjuds även, delfin föreställningar samt ett akvarium med en haj tunnel. I parken finns även allt ifrån gorillor, tigrar, flamingos till sköldpaddor.

Puerto de la Cruz är en av de bästa orterna på Kanarieöarna. Den gamla delen av staden erbjuder många vackra platser och är en av de få ställen där lokalbefolkningen fortfarande arbetar, äter och dricker. Mycket av området kring den gamla fiskehamnen är full av smala kullerstensgator fyllda med kolonial arkitektur. Ytterligare orter är till exempel Santa Cruz och Playa de las Americas. Brittisk turism anlände här för över hundra år sedan och idag har el Puerto ett stort antal fantastiska hotell som passar alla smaker och budgetar. Förutom historiens charm så erbjuder det även några av de bästa turistattraktionerna på öarna.

 

Rabattkoder fungerar bra att använda även till din spanienresa

En kort historik om det varma landet – Ett sevärt och billigt resmål

Enligt legenden sägs det att Kanarieöarna är Atlantis ’förlorade öar’. De har också kallats landet utan sorg. De första bosättarna var kända som Guanches. Det huvudsakliga ekonomiska systemet byggdes kring jordbruk och djuruppfödning. Under 1400 talet invaderades öarna kontinuerligt av olika europeiska länder. Sockerrör blev den dominerande grödan och sedan början av 1900 talet har bananer blivit odlade mycket. Kanarieöarna består av 8 bebodda öar och några mindre som är obebodda. 

 

TENERIFFA

Teneriffa som är den största ön med en yta på 2 034 km² och även de mest populära turistmålen i skärgården. Spaniens högsta berg och den tredje största vulkanen i världen (3718 m), El Teide, dominerar öns landskap. Huvudstaden är Santa Cruz de Tenerife, hem till parlamentet i Kanarieöarna. Titeln på huvudstaden delas med San Cristóbal de La Laguna, hem till det äldsta universitetet på Kanarieöarna. Med en befolkning på drygt 900 tusen människor är det den mest befolkade ön. Den vulkaniska naturen på ön Teneriffa innebar att landet har få naturliga stränder. De som existerar kännetecknas av svart sand som skapats från öns vulkaniska bergarter. Efterfrågan på badplatser har emellertid lett till skapandet av orter och konstgjorda stränder, med gyllene sand som i vissa fall importerats. Några av de bästa stränderna på Teneriffa är Los Gigantes och San Juan i väst och Fañabe i söder med sin gyllene sand, duschar och utmärkta faciliteter. Andra populära orter är Torviscas med sin marina, Playa Las Americas för sina grå sand sträckor och Los Cristianos strand. Candelaria i öst har en liten svart stenstrand. Ett stort antal företag erbjuder båtturer för turister med varierande teman. Båtturer som erbjuder t.ex. lunch, dryck och vattensporter, en resa runt ön på segelbåt eller katamaran. En av de största attraktionerna är chansen att se valar och delfiner i sin naturliga miljö. Besökare på de flesta resor kan få uppleva att se delfiner eller valar ofta mycket nära båten.

 

FUERTEVENTURA

Fuerteventura är den näst största ön, med en yta på 1 660 km², men jämfört med Teneriffa är ön relativt tätt befolkade med endast 100 tusen invånare. De viktigaste orterna Fuerteventura är Corralejo, Caleta de Fuste och Morro Jable. Det finns färre sevärdheter, men i sin tur har ön ännu inte fallit offer för massturism. Dess huvudstad Puerto del Rosario, är ganska avslappnad och har några arkitektoniska pärlor att erbjuda. Fuerteventura är dessutom ett paradis för vindsurfing.

 

GRAN CANARIA

Gran Canaria är den tredje största ön och den näst mest populära (efter Teneriffa). Den har den högsta befolkningstätheten på Kanarieöarna, med 540 invånare per km² och med turister som läggs till det numret kan det bli lite trångt ibland. De viktigaste orterna på ön är Las Palmas, Maspalomas, Puerto Rico och Playa del Ingles. Huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria har den gemensamma titeln på Kanarieöarnas huvudstad. Grön och brant i norr, torr och platt i söder.

 

LANZAROTE

Lanzarote har ett spektakulärt vulkaniskt landskap i den västra delen av ön som bevaras som Timanfaya National Park. Huvudstaden är Arrecife och har sin egen flygplats och drar de flesta av de 2,9 miljoner turisterna som besöker Lanzarote årligen. Det finns även ett livligt nattliv i fyra stora orter Arrecife, Costa Teguise, Puerto del Carmen och Playa Blanca.

 

LAS PALMAS

La Palma där den totala befolkningen är ca 86 tusen varav 18 tusen bor i huvudstaden, Santa Cruz de la Palma och ca 20 tusen i Los Llanos de Aridane. La Palma’s geografiska utseende är ett resultat av öns vulkaniska bildning.

 

LAS GOMERA

La Gomera med San Sebastián som huvudstad, är ett paradis för vandrare. Den är formad som en apelsin som har klippts i halvor och uppdelats i segment. Terrängen är grov med många djupa raviner eller barrancos mellan dem. Dessa barrancos är i sin tur täckta av laurisilva (laurel regnskog). Det är hem till den enda återstående Laurisilva regnskogen i norra Afrika. Det lokala vinet har en distinkt smak och följer ofta med en tapa (mellanmål) av lokal ost, fläsk eller getkött. Lokalbefolkningen har ett unikt sätt att kommunicera i de djupa raviner genom att använda ett visst tal som heter Silbo Gomero. Detta visslande språk är inhemskt till ön och dess existens har dokumenterats sedan romartiden.

 

EL HIERRO

El Hierro betyder ”Världens ände”. Det är också känt som Meridian Island, och Valverde är dess huvudstad.

 

LA GRACIOSA

La Graciosa Som är den minsta bebodda ön med avseende på areal och befolkning, endast 29 km² och har en befolkning på ca 650 invånare. Huvudstaden är Caleta de Sebo, och ligger några kilometer norr om Lanzarote.

 

Kupongerna önskar dig lycka till när du handlar med rabatterbjudanden på nätet.

/Teamet på Kupongerna

************************************************************

Kupongerna ser sig själva som samlingsplatsen för alla personer som vill dra nytta av en eller flera rabattkoder och som älskar att ta del utav olika rabatterbjudanden när de handlar på nätet. För att du alltid skall ha tillgång till uppdaterade rabattkoder uppdateras bloggen dagligen på https://kupongerna.se/.

Följ oss för cdon rabattkod Google + eller på Kupongerna Facebook – cdon rabattkod 10% för att inte missa våra senaste uppdateringar från våra 3 000 onlinebutiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *