Lyckas med högskoleprovet

högskoleprovet

I samarbete med hpguiden.se

Högskoleprovguiden är en tjänst online som låter dig träna på gamla högskoleprov, få handledd coachning av erfarna toppresterande provdeltagare och se på instruktionsfilmer. Jag har skrivit högskoleprovet fem gånger, och ökat mina resultat nästan varje gång. Det hjälper alltså både att göra högskoleprovet på riktigt samt att göra övningar på internet. Det är bra att simulera högskoleprovet, det vill säga göra övningstillfällena snarlika förutsättningarna som råder på högskoleprovsdagen. Stäng av mobilen, sov ordentligt innan och försök allmänt att ha ett positivt humör. Allt blir mycket enklare när du är full av energi.

Så är högskoleprovet uppdelat

Högskoleprovet består av totalt 5 provpass med kvantitativa och verbala delar. I de första delarna får man uppvisa sin matematiska och abstrakta förmåga. Man får tolka diagram, lösa ekvationer och göra kvantitativa resonemang och så vidare. I de verbala delarna testas din ordkunskap, din läsförståelse och förmågan att fylla i det som saknas i meningar och sammanhang. Alla dessa delar är väsentliga att kunna för någon som ska studera på högskola. Högskoleprovguiden har ett omfattande kostnadsfritt alternativ för dig som inte vill betala något, men dessutom den fullständiga versionen (VIP-varianten) för dig som verkligen vill klara högskoleprovet!

Vitsen med att göra provet

Genom att besegra högskoleprovet kan du ta dig in på din drömutbildning. Det finns många orsaker till varför man inte presterade så bra man kunde på gymnasiet, och högskoleprovet är en bra andra chans att bli antagen. Att göra högskoleprovet är inget du behöver skämmas för då du är i gott sällskap med tiotusentals andra varje termin som likt dig vill öka sina chanser att bli antagen. Du har säkerligen vänner och bekanta som också gör högskoleprovet.

Jag vill verkligen rekommendera dig som är intresserad av att klara högskoleprovet att besöka den länkade sidan! Du har i princip inget att förlora på det, utan kan bara lära dig ännu mer om hur du ska ta itu med provet. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *