Handla dina träningskläder till lägre pris tack vare rabattkoder från våra onlinebutiker

Efter ett hårt träningspass så kommer du att känna dig utmattad, trött, öm, fantastisk och kommer troligen att vara täckt av svett. Tro det eller ej men de kläder du har på träningen kan göra skillnad i hur du känner dig efter att du tränat. Flera faktorer kan påverka hur bekvämt dina träningskläder känns, inklusive det tyg de är gjorda av och om de är korrekta för den typ av träning du ska ägna dig åt.


När det gäller träningskläder så välj tyger som andas

Vissa tyger är utformade för att dra svett bort från huden under träning och andra absorberar det. När det gäller träningskläder, är vissa val bättre än andra. Tänk att att det ska finnas en avdunstande effekt. Det finns många andningsbara syntetiska tyger som ”suger” svetten bort från din hud, vilket kan hjälpa dig att avdunsta snabbt och hålla kroppen kall. Kläder gjorda av tyger som innehåller polypropylen eller tyger som COOLMAX® och SUPPLEX® är ett bra val för träning och andra aktiviteter där du sannolikt kommer att svettas mycket, eftersom de tillåter att svetten avdunstas från huden utan att kläderna blir klibbiga så att du slipper känna dig svettig och obekväm. Tänk på bomull. Skjortor och byxor av bomull, å andra sidan absorberar svett och de drar inte bort det från huden eller hjälper till att avdunsta det snabbt. Därför kan träningskläder i bomull kännas tunga och våta när du tränar. Undvik tyger som inte andas in. Använd aldrig kläder som är gjorda av gummibaserade eller plastbaserade material, vilket fortsätter att svettas från förångning och hålla din kroppstemperatur för hög under träning. 

nyttja rabattkoder från cdon

Lite oväntat så säljer även CDON träningskläder och du kan nyttja något typ av rabatt hos dom i vinter. Sök på cdon rabattkod fri frakt i sökrutan hos oss på Kupongerna så kanske du hittar fram till ett bra erbjudande. När det gäller träningskläder så se till att få rätt passform. För att se till att dina träningskläder passar din kropp och träningen som du har planerat, överväga följande tips. Du bör bära kläder som sitter löst och bekvämt. Men om du kör eller cyklar, undvik lösa byxor eller med breda ben som kan trassla in sig i pedalerna eller fötterna. För aktiviteter som yoga eller Pilates, är stretchiga och anpassade tyger som avdunstar bort svett ett bra val. I allmänhet så kom ihåg att du inte vill ha några kläder som kommer i vägen för din kropps rörelser.

Byt ut träningskläderna efter årstiderna


Om du tränar utomhus eller spelar säsongsbetonade sporter, kan du behöva buta kläder med säsongernas skiftningar. Håll dessa tips i åtanke när du väljer vad du ska ha på dig för din utomhusträning.

Varmt väder

Under varma sommarmånaderna så var noga med att välja tyger som gör att huden kan andas och suga bort svett. Klä dig i kläder som är svala och bekväma och låter dig röra dig fritt.

Kallt väder

När det är väldigt kallt ute måste du klä dig varmt men kom ihåg att du ska träna och öka din hjärtfrekvens och din kroppstemperatur. Klä dig därför i lager som du kan ta skala av dig efter hand och klä dig alltid för en temperatur som är varmare än vad termometern visar. Håll svett avdunstande kläder på ditt inre lager och lägg ett isolerande lager ovanpå. Täck alltid ditt huvud, öron och händer för att skydda dem från kölden.

Vått eller blåsigt väder

Ingenting kan förstöra en utomhusträning snabbare än att blötläggas i regnet eller kämpandes mot en stark motvind. Använd ett yttre skikt som skyddar din hud från elementen.
Kom bara ihåg att oavsett temperaturen så är du fortfarande sannolikt att svettas under träningen. Håll dig så bekväm som möjligt med kläder avsedda för kraftig träning som avdunstar bort svetten från huden och håll vädret i åtanke om du tränar utomhus och klär dig på ett lämpligt sätt.

Kupongerna önskar dig lycka till när du handlar med rabatterbjudanden på nätet.

/Teamet på Kupongerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *