Halloween rabattkoder och kuponger

halloween-rabattkoder

Halloween rabattkoder och kuponger bara på Kupongerna.se. Snart är det Halloween och man ska köpa en massa roliga saker. Spara pengar på Halloween Dräkter, masker, peruker och andra roliga prylar.

Vi ‎har rabattkoder till dom bästa butikerna som säljer Hallowee dräkter, masker, peruker och en massa andra roliga och bra saker som man ska ha när det är Halloween. Fynda bland tusentals roliga prylar med dom bästa rabattkoder.

Kolla in maskeradkläder, kostymer, utklädnad, dekoration och andra prylar som har med Halloween att göra. Vi har rabattkoder, erbjudande och kuponger till dom bästa butikerna.

Kort om Halloween i Sverige :

Halloween anses av vissa ha uppstått i samband med kelternas kontakt med vikingarna. När vikingarna kom till Storbritannien och Irland så hade de med sig sina traditioner och sedvänjor så som höstblot. Eftersom vikingarna kom att bli den härskande klassen under flera hundra år i vissa områden av de brittiska öarna är det högst troligt att vikingarnas kultur påverkade kelterna så pass mycket att de anammade delar av den. Den keltiska högtiden Samhain har stora likheter med vikingarnas höstblot.

Halloweenfirande är ett modernt fenomen i Sverige. Det finns omnämnt i Sverige redan under 1950- och 1960-talen. Bland annat fick ordningspolisen tillkallas vid ett Halloweenfirande i Stockholm. Även den svenska skolans läroböcker i engelska kunde förr innehålla ett kapitel om Halloween i engelsktalande länder.

Det var först i början av 1990-talet som några större ansträngningar att lansera högtiden gjordes i Sverige. Hard Rock Cafe i Stockholm gick 1990 tillsammans med Buttericks ut med en satsning där man firade Halloween under en veckas tid.

Försäljningen av Halloweensaker ökade kraftigt under 1991 och spreds till Göteborg och Malmö under 1992 och 1993. 1995 blev Halloweenfirandet mer allmänt i Sverige. Inte förrän 1997 började firandet uppmärksammas av svenska tidningar och i övriga detaljhandeln.

Under de följande åren och in på 2000-talet ökade fenomenet mer och mer i Sverige. Det var inte bara barn som firade utan det anordnades fester för alla åldrar.

Det svenska Halloweenfirandet kan nu ses som etablerat, och omsätter varje år cirka en miljard kronor i Sverige. Fyra av tio svenskar planerade att fira Halloween år 2010 enligt en undersökning genomförd av Svensk Handel.

Halloween rabattkoder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *