Få till ditt CV när du söker jobb

I samarbete med cv-mallen.se

Det finns få saker som är så viktigt när du söker jobb som att ha ett bra CV. Utan ett tilltalande och professionellt CV som lyfter upp dina positiva sidor och ger en bild av dig själv är det nästan omöjligt att få det jobb man vill ha i dagens samhälle. Men att skriva ett CV är inte alltid så enkelt som man kan tro. Ofta sitter man där och sliter sitt hår utan att vara nöjd över resultatet. Här kommer därför några bra tips på vad du kan tänka på när du skriver ditt CV.

Använd en mall

Många kämpar med strukturen i sitt CV, tvekar över vad de ska ha med och är osäkra på hur de ska få till en proffsig layout. Det finns dock en enkel lösning på allt detta. Genom att använda en gratis CV-mall , sparar du tid och garanterar också att ditt CV får ett proffsigt utseende och att du får med allt som ska finnas med i ett CV.

Vad ska finnas med på ett CV

  • Personuppgifter och foto
  • Kontaktuppgifter
  • Utbildningar & kurser
  • Arbete och erfarenheter
  • Språkkunskaper
  • Övriga kunskaper: Excel, Word, Google ADS, Instagram etc.
  • Referenser, tjänstgöringsintyg, praktikintyg mm
skriva-CV

Ta hjälp av en vän

Det finns troligen många som har mer erfarenhet av att både skriva CV och söka jobb. Våga därför ta hjälp av någon du känner att få till det bästa CV:t. Tillsammans har ni stora chanser att utforma det på precis det där sättet som kommer fånga arbetsgivarens uppmärksamhet och kanske till slut få dig kallad på intervju. Så våga ta hjälp. Ensam är inte stark.

Låt det ta tid

Ett CV är inget man slänger ihop på en halvtimme. Att skriva ett riktigt bra CV behöver få ta tid. Att lägga ned tiden på att anpassa CV:t något efter de olika jobb du söker är också något som markant kommer att öka dina chanser att få jobb.

Så med hjälp av dessa tips hoppas jag att du kan få till ett riktigt bra CV! Du kan också besöka Aftonbladet.se och få lite smarta tips på saker man ska tänka på för att skriva ett CV som sticker ut från mängden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *