Den svenska e-handeln omsatte 268 miljarder kronor år 2018

Nio av tio svenskar handlar på internet nuförtiden, fakta som förmodligen inte får många att höja på ögonbrynen. Detta enligt Nets Nordic som undersökt hur svenskarnas e-handelsvanor ser ut i dagsläget.

De populäraste kategorierna står för närvarande resor, varor och tjänster för. Tre kategorier som sammanlagt omsatte nästan 268 miljarder förra året. Kategorin resor minskade från 45 procent år 2017 till 42 procent år 2018. Varor ökade från 39 procent till 41 och tjänster ökade lite grann och landade tillslut på 17 procent. Utöver detta handlade ungefär en femtedel av alla svenskar på en eller flera utländska butiker, vilket låter logiskt för att kunna slippa elektronikskatter, Copyswede och dylikt.

Hur vill vi betala då? Jo, via kort såklart, och främst för att det är en enkel betallösning. Säkrast anser vi att fakturabetalning är. Dvs, att först kunna undersöka varorna för att sedan ta ett beslut om vad som ska behållas. Swish ses som den absolut enklaste betalmetoden, men minst säkra – konstigt nog. Dessa köp godkänns trots allt med Bank-ID.

Nåväl. Vill ni slippa e-handla utomlands för att istället shoppa på plats i bland annat London och Paris? Passa gärna på att shoppa billiga resor med Apollo med upp till 65% rabatt.

Trevlig skärtorsdag önskar Kupongerna-teamet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *