En rabattkod på 10 procent eller mer hjälper dig att hålla dig frisk och kry i vinter till lägre pris

Vintersäsongen kan vara både fullspäckat och spännande. Med så många händelser som familjemiddagar, semestrar och förberedelser och planering för givandet av presenter har vi massor som distraherar oss från att fokusera på vår hälsa och på att ta hand om oss själva som vi i normala fall skulle. Dessutom, när semesterperioden är över, upplever många människor en svacka i sin motivation till att vara aktiva. Vissa människor börjar uppleva depression eller känslor av ångest över kostnader som ackumuleras under hela semestern. Andra låter kost och hälsosamma matvanor falla bort vid högtidernas och semesterns måltider då vi unnar oss det där lilla extra. Med kortare dagar och kallare väder kan det vara svårt att hitta motivationen att hålla sig frisk och träna. Det kan lägga grunden för ett försvagat immunförsvar, vilket medför större risk att drabbas av sjukdomar eller skador. Att upptäcka och känna till säkerhetsrisker och mönster för sjukdom eller låg energi i god tid är nyckeln till att förhindra dem eller åtminstone att hantera dem när de uppstår. Det finns otaliga tips och tips om personlig vård under vintern och idéer som gör att du har massor av sätt att hålla dig frisk,  Dessa hälsosamma vintervanor kan hjälpa dig att få en så bra vinter som bara är möjligt.

Tips kring diet och träning

Medan vintersäsongen kan öka risken för väderrelaterad skada, är den största risken för vår övergripande hälsa en brist på uppmärksamhet på diet och träningsrutiner. Under semestern är vi så upptagna att färdigställa reseplaner, slutföra uppdrag på jobbet, köpa och sätta in gåvor så att vi glömmer att prioritera de hälsosamma vanor vi har i vanliga fall. Att följa en ordentlig plan för din kost och motions rutiner är nödvändigt för att avvärja sjukdom. Vintertider innebär en högre sannolikhet för att utveckla förkylningar och influensor än under någon annan säsong på året. Här är så några vinter dieter och träningstips för att ge dig några hjälpmedel så du håller dig så frisk,kry och pigg som möjligt under vinterns kyliga månader. Vill du istället få rabatt på hobby prylar finns det även rabattkoder hos ehandels jätten cdon. Gå till startsidan och skriv in cdon rabattkod i sökrutan och hitta ditt erbjudande.

Tänk på och kontrollera ditt intag av kolhydrater

Den kalla årstiden tenderar att antända våra begär för mer kolhydrater och tröstätande. Varför det? Jo när du har konsumerat dessa läckra godsaker ökar dina serotoninnivåer, vilket påverkar din hjärna så att du känner dig lyckligare och mer tillfreds. När så dagarna blir allt längre och mer krävande söker vi ofta efter någon form av belöning för allt vårt slit och då blir din och hjärnans längtan efter kolhydraterna allt starkare och starkare. För att motverka detta, försök att äta en proteinfylld frukost för att hålla dina energinivåer uppe hela dagen. Om du fortfarande runt eftermiddagen har begär efter sötsaker eller kolhydrater, så var noga med att ha fräscha och hälsosamma snacks till hands, en banan, yoghurt, bär eller nötter är mycket bra snacks. Men om du kan hitta ett sätt att öka din serotoninnivå utan mat så är det bästa sättet att slå emot detta behov vilket du dels kan göra genom att träna eller ägna dig åt något som får dig att må bra förutom att äta.

Lägg till Omega 3 fettsyror

Omega 3 fettsyror är en hälsosam typ av fett som naturligt finns i många livsmedel typer inklusive fisk, frön och nötter. Omega 3 fettsyror är bra för att minska smärta och stelhet eftersom de är naturliga antiinflammatoriska. Studier har också visat att omega 3 fettsyror kan bidra till lägre nivåer av depression, vilket är vanligt att folk drabbas av under de kortare och mörkare dagarna på vintern.

Använd svampar i matlagningen

Det finns flera arter av svampar som har immunförstärkande hälsoeffekter. Det beror på att svampar har naturligt förekommande antibiotika. Detta ger dem medicinska egenskaper, vilket hjälper oss att bekämpa många typer av sjukdomar. Nästa gång du är i mataffären så bunkra upp med svampsorter som champinjoner och kantareller och lägg dem till dina måltider i vinter.

Ät mer av gröna och orange grönsaker

Att äta grönsaker och frukter som är mörkgröna och orange är viktigt för att du ska få i dig tillräckligt med hälsosamma näringsämnen, sockerarter och fetter. Spenat, squash, morötter och apelsiner är alla läckra under vintern. Det finns gott om recept tillgängliga för att mixa in dessa matvaror i din vanliga vinter kost.

Använd rikligt med kryddor i maten under vintern

Lök, vitlök, ingefära och koriander är perfekta för att tillföra smak till dina rätter. Inte bara gör de maten godare, men de har också visat sig att kryddor kan stärka och förbättra immunförsvaret t.ex. så kan vitlök hjälpa till vid förkylningar som så ofta drabbar oss i vintertider, ingefära har en god effekt på såsom blodcirkulation och näringsupptaget och koriander är bland annat antiinflammatorisk samt har antibakteriella egenskaper.

Träna hemma

Om du inte har någon önskan att gå utomhus för din träning, oroa dig inte. Det finns massor av hemsidor på nätet som säljer bra och prisvärda träningsredskap. Finns också sidor såsom youtube som har roliga träningsvideor och övningar.

Kupongerna önskar dig lycka till när du handlar med rabatterbjudanden på nätet.

/Teamet på Kupongerna

************************************************************************

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *