Upptäck världen i Life Is Strange 2 – skaffa det nu och använd ett erbjudande från CDON

Även om du inte spelat det första spelet så passa på att både gråta, skratta medan du följer med på två bröders kamp för sin överlevnad i Life of strange 2. Det första Life is strange var ett spel med en komplex handling . Det episodiska äventyrsspelet spelade briljant med sitt eget format, vävde samman en rörig och potentiellt tragisk berättelse om två unga kvinnor att som försöker hitta sin plats både i världen och med varandra. Men det kunde även bli en aning förvirrande på grund av ett på vissa håll för krångligt manus, stela skådespelar insatser och ibland missar när det gällde att hantera allvarliga ämnesfrågor. I andra säsongen av Life is strange, mötte utvecklaren Dontnod Entertainment den enkla och skrämmande utmaningen att slipa till seriens grovare kanter och samtidigt hålla sitt varma hjärta intakt. Efter att ha spelat den första episoden verkar det som att de är en god bit på väg för att lyckas med just detta.

Ett spel om att vara på flykt

Dontnods möjligheter att utveckla spelet är komplicerad av seriens övergång till en helt ny miljö, med en helt ny uppsättning karaktärer och en modifierad spelstil. Möt Sean, en äldre gymnasieelev i Seattle med enkla önskningar,en tjej att spendera tid med; en bra fest att gå på, Han älskar sin familj med värme på ett så typiskt avskilt sätt som är så vanligt för pojkar i tonåren. Men det som börjar som en idyllisk familjehistoria i nivå med det första spelet spårar snabbt ur när slumpen orsakar en konfrontation med en mobbare som i sin tur leder till att polisen lämnar Sean och hans unga bror Daniel med en i sanning uppseendeväckande ny status quo. Deras pappa är död, liksom polisen som dök upp under bråket med mobbaren och den yngre brodern Daniel verkar ha starka och okontrollerbara psykiska krafter. De två mexikansk amerikanska pojkarna är snart tvungna att ge sig av på flykt, med poliser, fattigdom och lands rasistiska attityd jagandes efter dem. The life is strange 2 räds inte från att ta upp några utdrag från den nuvarande politiska konversationer som sker i verkligheten. Den tidigt lagda scenen där en nervös, oansvarig polis som sköt Daniels far i dennes egna trädgård är obehagligt bekant och det är ett medvetet val av spelets skapare. Sean och Daniel måste klara av att tackla den grymma verkligheten av att dömas för sin hudfärg och de antagande påståenden som myndigheterna gör automatiskt om personer som dem. Söker du  efter cdon rabattkod 50 kr i sökrutan hos Kupongerna är chansen stor att du hittar en liten rabatt.

Spela Life Is Strange 2 - bättre pris med rabattkod från CDON

Lyckligtvis flyter Life Is Strange 2 på med en smidighet som var frånvarande från den första titeln. Den stela dialogen är i stor utsträckning borta, ersatt av en goofy men fortfarande bekant tonårsslang. Allvarliga stunder skrivs på sätt som passar för sådana stunder och röstskådespelarna, särskilt artisterna bakom de två Diaz bröderna lyckas verkligen att övertyga om det dramatiskt. Life is Strange 2 utmärker sig i den tysta tragedin och stämningen, framhävt i samtal mellan två personer som älskar varandra medan de fruktar något hemskt som jagar dem bara några steg bort. Precis som det första Life is Strange, så finns det små hårfina skiftningar i presentationen och produktionen som lyckas framkalla en enorm effekt. När kontrollen av kameran tas bort från spelaren blir spelets utseende impressionistisk och längtansfull, och pastoral skönhet injiceras i förfarandet på ett sätt som man inte ofta ser i videospel. Soundtracket är också fantastiskt och som ackompanjerar tonårs historien med den typ av indie musikens toner och rik på ljuva gitarr noter som en stereotypisk tonåring genast skulle älska.

Bröder som klarar sig på egen hand ensamma mot världen


Under den imponerande presentationen spelas Life Is Strange 2 som ett standard äventyrsspel med några vändningar. Spelaren navigerar sig genom enkla utrymmen, gör val i dialoger och för så framåt berättandets progression, och får klara av några enklare minigames som kastas in nästan som en eftertanke från spelets skapare. Till skillnad från originalet är det paranormala resandet i tiden borta. Seans psykiska krafter har en betydande betydelse för sättet spelet utvecklas (i det här första kapitlet, åtminstone), och i stor utsträckning befinner dessa krafter sig i bakgrunden och överskuggas av de mer vardagliga utmaningarna bröderna tvingas att försöka överleva på vägen. I stället för tidsresor finns det ett löst definierat samspel mellan de val du gör för Sean och de indirekta effekterna de har på Daniels beteende. Daniel ser sin äldre bror som en förebild, och de flesta av spelets val gör det möjligt för dig att påverka den yngre broderns handlingar på olika stora och små sätt. Det är ett spelsätt som säljer in brödernas relation som det centrala i upplevelsen,

Serien har vandrat en lång väg och kommit långt i sin utveckling

Life is strange 2 tar vad som vid första anblicken är en oväntad riktning för serien. Det första spelet var en otrolig historia, melodramatisk och surrealistisk. Den här nya säsongen är något väldigt annorlunda, även om den är knuten till originalet med en liknande hängivenhet till detaljerad presentation och berättelserna om kämpande unga människor. Manuset är spänt, känslomässig och starkt politisk på ett sätt som känns ärligt och Dontnods speciella stil är bättre än någonsin förr. Även de som inte fann det ursprungliga spelet tilltalande kan hitta något att gilla här.

Kupongerna önskar dig lycka till när du handlar med rabatterbjudanden på nätet.

/Teamet på Kupongerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *