Anordna en kick-off på jobbet

För att visa uppskattning för sina anställda kan man istället för att ge bort en gåva anordna en aktivitet som ni alla kan göra tillsammans. Att hitta på någonting tillsammans brukar ofta uppskattas och kan även passa bra om ett julklappstips till dig som antingen vill ge något till dina anställda, eller till andra människor i din omgivning.

Vad är en kick-off

Kickoff eller kick-off är en engelsk benämning som syftar till en konferens, fest eller någon annan aktivitet som de anställda på ett företag gör tillsammans för att markera starten på något. En del företag gör en kick-off när man anställt många nya, för att dessa ska kunna komma in i företagets anda, lära sig mer om företaget, men framförallt lära känna varandra och alla de andra befintliga anställda på företaget. Andra företag gör en kick-off varje år, för att betona uppstarten av det nya året. En del företag ordnar kick-off när det är dags att bilda en ny avdelning på företaget, eller att starta med ett nytt projekt. Det kan vara hela företaget som åker på kickoff, men det kan också vara en avdelning, en projektgrupp eller liknande.

AKTIVITETER ATT GÖRA UNDER DAGEN

Aktiviteterna på en kick-off brukar vara valda för att stärka samarbetet och samhörigheten i gruppen. Därför är det mycket teambuilding och liknande. Tanken bakom teambuilding är att man ska sammansvetsa gruppen av människor på så sätt att samarbete och socialt samspel fungerar bättre senare tillbaka på jobbet igen. Aktiviteterna kan väljas och sättas samman så att alla på arbetsplatsen kan delta, oavsett ålder, kön och eventuella handikapp. Dett finns en mängd olika upplevelser i Sverige som skulle kunna passa för en kick-off. På nätet finns det många olika sidor där du kan hitta passande aktiviteter och även boka upplevelser på bara några minuter.

Det finns många äventyrsbanor och liknande som har specialiserat sig på aktiviteter för kick-off och teambuilding. Där kan ni köra femkamp eller annan mångkamp, där det finns ett antal uppgifter som ska lösas. Människorna i gruppen måste samarbeta för att kunna lösa uppgifterna, och då krävs det många egenskaper, som att kunna lyssna på andra, att kunna lita på varandra, att kunna vara flexibel och så vidare. Egenskaper som är nyttiga att ha på arbetsplatsen för att kunna fungera ihop i en arbetsgrupp. Förmodligen kommer ni även att lära känna varandra mycket bättre såhär utanför jobbet, och även lära känna nya människor, om ni åker på kick-off med nyanställda, eller med personal från andra avdelningar inom företaget.

Man kan ha kickoff under en dag och då passa på att äta en god lunch tillsammans allihop. Om det finns tid och möjlighet så kan man även åka iväg under en helg. Då hinner man med aktiviteterna under dagen, men man har också tid på kvällen för att umgås under mer avslappnade former och då kan man verkligen passa på att lära känna varandra. En kick-off kan vara ett roligt avbrott i den vardagslunk som dagarna annars ofta flyter på i.

Vart bokar man en kick-off

Det absolut enklaste är att kolla in utbudet av aktiviteter hos Upplevelse.com. Här finns hundratals roliga saker att hitta på med företaget. Du hittar också enkelt aktiviteter att göra i den stad du befinner dig i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *